
در طول ۳۰ سال، راه صدساله کشورهای غربی را رفتیم!
- غالب سیاستهای جمعیتیای که در ایران اجرایی شده از سوی سازمانهای بینالمللی طراحی شده بود و ما در طول ۳۰ سال، به مداخله و بهطور مصنوعی و بدون رصد جمعیتی، راه صدساله کشورهای غربی را رفتیم و خیلی زود جمعیت را محدود و پیر کردیم.
- حالا با تذکرات رهبری و ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت و توصیه برای وضع قانون، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تدوین و ابلاغ شد.
شرط اول اجرای قانون حمایت از خانواده ایجاد ستاد ملی جمعیت است
- ما قانون جامعی برای جمعیت نداشتیم. الان با همت مجلس شورای اسلامی، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به تصویب رسید که گام نخست بسیار خوبی است.
- بر اساس آنچه در خبرها دیده و شنیدهام این قانون از سوی ریاست محترم جمهور تنها به دو نهاد ارجاع شده؛ وزارت بهداشت و معاونت زنان و خانواده. درحالیکه مواد این قانون با تمام نهادهای جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارد و ما اینها را احصا کردهایم. قانون باید به همه دستگاهها ابلاغ شود و طبق قانون برنامهریزی داشته باشند. شرط اول اجرای این قانون ایجاد یک ستاد ملی جمعیت است که هنوز این ستاد تشکیل نشده است.
قانون جوانی جمعیت پشتوانههای اقتصادی خوبی دارد
- بزرگترین کاری که در این ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» اتفاق افتاده، حمایت واقعی از خانواده است.
- این قانون خانوادهمحوری را تا حدود زیادی در کشور شکل میدهد و پشتوانههای اقتصادی خوبی دیده شده است. بیش از ۲۰ ماده از این قانون مشوقهای مالی و اقتصادی است و تکلیف روشن است که اگر یک مدیر بخواهد میتواند به جوانان و مردم کمک کند.
بیشترین موانع در مسیر اصلاح ساختار جمعیت، فرهنگی است
- بیشترین موانع در مسیر اصلاح ساختار جمعیت، فرهنگی است، اما نباید مسائل بسیار مهم اقتصادی را نادیده گرفت زیرا آنقدر کارها را بد مدیریت کردهایم و به خانواده بیتوجه بودهایم که مدیریت خانواده گران شده است.
- وقتی فرزند به دنیا میآید و خانواده تشکیل میشود سرمایه تولید میشود و سرمایهگذاری آغاز میگردد، اما الان هزینه تولید میشود و یک خانم و آقای جوان میترسند فرزند بیاورند. در این قانون مسائل اقتصادی در حد یک طرح در مجلس، بهخوبی و در شکلهای مختلف دیده شده است.
- نکته مهم آن است که همه مواد حقوقی این قانون دیده شده است و اگر یک ریال از تأمین مواد این قانون لحاظ نشده بود، شورای نگهبان بر اساس ماده ۷۵ آن را رد میکرد. در وزارت بهداشت فقط پولهایی که به ما میدادند تا نگذاریم مردم فرزنددار شوند، حالا برای اصلاح ساختار جمعیت به ما بدهند کفایت میکند.
سرعت افول جمعیت در کشور ما مثل سقوط از یک کوه است
- ما با همکاری ۱۰۰ نفر در دنیا مطالعهای روی ۱۹۰ کشور جهان در حوزه جمعیت انجام دادیم که بخش ایران و حوزه منطقه را من اداره میکردم. بر این اساس سرعت افول جمعیت در کشور ما مثل سقوط از یک کوه است.
درحالیکه ما ۶/۵ فرزند به ازای هر زن داشتیم هماکنون ۱/۶ به ازای هر زن فرزند داریم و اگر به قومیتها تقسیم کنیم میشود ۰/۶ و این یعنی ما جمعیت را نابود کردهایم، اما مرکز آمار ایران باز در اطلاعیهای این را گذر جمعیتی و روالی طبیعی معرفی کرد!
میلیاردها تومان هزینه ناکارا خرج غربالگری میشود
- در وضعیت موجود میلیاردها تومان هزینه ناکارا خرج غربالگری میشود و زوجهای جوان با هزینههایی که مجبورند میشوند پرداخت کنند و فشارهای روانی زیادی که به آنها تحمیل میشود، از فرزنددار شدن پشیمان میشوند.
- این در حالی است که از ۱۵۰۰ زایمان زیر ۳۵ سال تنها یک مورد سندروم داون متولد میشود و شاید ریسک فاکتور تصادف در خیابان در حین راه رفتن از این بالاتر باشد! برای افراد ۴۰ سال به بالا این احتمال حداکثر به یکصدم میرسد و ۹۹ نوزاد سالم و یک نوزاد سندروم داون!
- چرا این صحبتها به مردم گفته نمیشود؟ یک زن ۴۵ ساله میتواند مادر شود و این وظیفه نظام سلامت و بهطور خاص پزشک محترم و دلسوز است که از او مراقبت کند تا بچهای سالم به دنیا بیاورد و مسلماً این بارداری از بارداری یک زن ۲۵ ساله سختتر است، اما نشدنی نیست.
کانال غربالگری کنونی یکی از غیرعلمیترین روشها را اجرایی میکنند
- کانال غربالگری کنونی یکی از غیرعلمیترین روشها را اجرایی میکنند و مسئولان اینجا با ساختارهای مختلف NIPT یعنی توالی ژنی را گذاشتهاند. به این معنا که با گرفتن ژن مادر و آنالیز آن، توالی ژنی او را با برخی ژنهایی که قبلاً جمعآوریشده و نشاندهنده سلامت یا بیماری خاصی است تطابق میدهند تا بهاینترتیب احتمال بروز معلولیت را بررسی کنند، اما در بهترین حالت، خطا میگویند و توالی ژنی در ایران وجود ندارد.
- برای توالییابی ژنی ما منبع ایرانی نداریم. ژن وابسته به قومیت است و یک دنیا فرق بین ژن ایرانی و امریکایی و اروپایی وجود دارد، بنابراین، چون خود ما تابلوی استاندارد توالی ژنی نداریم، این تطابق با ژنهای دیگری انجام میشود و این اتفاق ۲۶ درصد خطا دارد. یعنی بچه سالم را میکشند!
- در اینجا باید سؤال کرد آیا ما اجازه داریم یک جنین را به جرم احتمال سندرم داون بکشیم؟ از سوی دیگر و بهطریقاولی قطعاً اجازه نداریم یک جنین سالم را بکشیم! همچنین پزشکان محترم را هم در تنگنا قرار میدادند که اگر غربالگری نکنند و اگر بچه سندرم داون متولد شود مسئول هستند به همین خاطر هم برخی پزشکان میترسند و با رویکرد تدافعی دستور سقطجنین را میدهند، بنابراین نظام سلامت و پزشکان را ترساندهاند.
سیاست جمعیت در سازمان جهانی بهداشت توسط ساختارهای صهیونیستی تعریف میشود
- اما ازنظر بینالمللی حتماً دیدهاید که ما چقدر پز مسائل بینالمللی و همکاری با سازمان جهانی بهداشت را میدهیم. بنده سالیان متمادی مشاور سازمان جهانی بهداشت بودهام. در همه سازمانهای بینالمللی سیاستها غالباً از سوی عده دیگری تعیین میشود بنابراین همیشه باید دقت بسیاری خرج داد.
- سیاست جمعیت در سازمان جهانی بهداشت تعریف نمیشود بلکه غالباً توسط ساختارهای صهیونیستی تعریف میشود، اما کارها و عملیاتها توسط افراد متخصص انجام میشود و این افراد سیاستهای تعیینشده را اجرا میکنند.
رقم سقط ما بسیار بالاتر از استاندارد علمی است
- در سال ۲۰۱۹ مطالعهای در ایران برای ۶۵۳ نفر انجام شد. حاملگیهای بین ۱۱ تا ۱۳ هفته بهعلاوه شش روز غربالگری شدند. سن در این مطالعه سن قید نشده یعنی از ۱۸ تا بالای ۴۰ ساله وارد مطالعه شدهاند. ۱۳ نفر کشته (سقط) و ۵۳ مورد ایجاد معلولیت داشتهاند که بسیاری از آن بر اثر روند دخالتهای آمنیو سنتز و غربالگری معلول شدهاند و خیلی چیزهایی که در این فرآیندها اتفاق میافتد.
- توجه شود که اگر همه زنان مطالعه بالای ۴۰ سال میداشتند باز هم باید اعداد از این کمتر میشد! بنابراین رقم سقط ما بسیار بالاتر از استاندارد علمی است.
کار پیشگیرانهای درباره ناباروری ثانویه انجام نمیدهیم
- ما یک ناباروری اولیه داریم و یک ناباروری ثانویه، اما شما شنیدهاید درباره پیشگیری از ناباروری ثانویه اطلاعرسانی شود؟!
- زنان اگر چاق شوند، دیر باردار شوند، کورتاژ کنند و سقط تکرار شود، فاصله بین دو فرزند بیشتر شود، سیگار بکشند، غذای چرب بخورند و امثالهم، احتمال بارداریشان کاهش مییابد و ناباروری ثانویه را موجب میشود، اما اصلاً این موضوعات مورد توجه قرار نمیگیرد و ما کار پیشگیرانهای انجام نمیدهیم.
- ما در کشور اسم ۴۴درصد از سقطها را سقط خود به خودی میگذاریم که حداقل دوونیم برابر آمار دنیاست و ۵۳۰ هزار سقط جنایی داریم که ۳۹ درصد سقطها را شامل میشود. البته بسیاری از سقطهای خود به خودی هم در عمل سقط عمدی است و وقتی بیمار با خونریزی به بیمارستان مراجعه میکند، پزشک ناگزیر از سقط میشود.
باید سه سال کار کنیم تا وضعیت ثابت شود
- ما باید سه سال کار کنیم تا وضعیت ثابت شود و همینکه هستیم بمانیم. الان در هر سال بالای ۱۲۰ -۱۰۰ هزار نفر کمتر به دنیا میآید. از سوی دیگر پیرها بیشتر میشوند و سهم آنها از ۶ درصد به ۱۰/۵ درصد رسیده است.
- بعد از سه سال حرکت میکنیم و در پنج سال آینده ممکن است به TFR ۲ برسیم و هنوز به سطح جانشینی نمیرسیم و بعد از آن ممکن است بهتر شویم. اگر از همین امروز شروع کنیم در پایان قانون یعنی هفت سال دیگر به حدود ۲ میرسیم که هنوز سطح جانشینی نیست.