محمدجواد لاریجانی تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به جنگ غزه و لبنان، گفت: من دید مثبتی از رفتار اروپاییها ندارم، بهخصوص بعد از مسائلی که در فلسطین اشغالی انجام و جنایتهایی که رژیم صهیونیستی مرتکب شده، ما هیچ اقدام مثبتی از اروپاییها جز همراهی ندیدیم، کشورهای عمده اروپایی همپای آمریکا که خودش در اصل قضیه در منطقه است، همه این عملیات را حمایت کردند.
وی ادامه داد: رکورد ایران به جمهوری اسلامی، رکورد برجستهای است، بنابراین این ژست تعاملی ایران، ژست مثبتی است، اما آنها چه چیزی میخواستند از این ژست دریافت کنند؟ اگر مقصودشان این بود که ایران باید سیاستهای سازنده خودش در منطقه و در داخل کشور را پیش نبرد و رها کند، تقریباً انتظار بیخودی داشتند.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل با بیان اینکه انتخابات ما یک افتخار بزرگی برای کسانی که در دنیا دنبال دموکراسی هستند، است، گفت: من فکر نمیکنم دموکراسی در دنیای غرب خیلی مشتری داشته باشد، ولی اگر دموکراسی شعاری است، در کل منطقه غرب آسیا دموکراسی به این قوت وجود ندارد. همه دیدند که رقابت بسیار معناداری در ایران وجود دارد.
لاریجانی ادامه داد: بحثهای راجعبه تحریم ایران و یا تحریم بنادر ایران یا حتی در شورای حکام، مثلاً پیشنویسی را مطرح کنند، بوده است، اینها روندی است که ناشی از ادامه سیاستهای غلط سابقشان است.
وی همچنین با اشاره به سفر اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران نیز، گفت: اخیراً آقای گروسی به ایران آمد، او چهره مثبت و با اعتمادی نیست، کارنامهاش خیلی بد است، هیچوقت یک چهره فنی نبوده و خصومتش علیه ایران هم تقریباً رکورد خیلی خوب و کارنامه بدی دارد؛ البته مواضع آقای اسلامی در قبال رفتار آنها، مواضع بسیار درستی بود، اینها عملاً دارند پیشنویسی علیه ایران در آژانس را تدوین میکنند، شانس اینکه قطعنامه علیه ما باشد، کم نیست، البته این قطعنامهها جدید هم نیست.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل ادامه داد: گروسی احتمالاً به ایران آمده که نوعی مشروعیت و مقبولیتی به موضع خصمانه آژانس بدهد، این کار که با پرچمداری اروپاییهاست، خیلی غیرقابلقبول است، اینکه مثلاً اروپاییها زمزمه کردهاند میخواهند بنادر ایران را تحریم کنند، بهنوعی عملاً سیستم ماشه را میخواهند تحریک کنند که فعال شود. لاریجانی با بیان اینکه اروپاییها اگر فکر میکنند جمهوری اسلامی ایران سیاستهای اصلی خودش در منطقه و سیاست خارجیاش را با این حرفها تغییر میدهد، خیلی اشتباه میکنند، گفت: سیاستهای ما در منطقه سیاست بسیار معقولی است، ما طرفدار مقاومت در مقابل سیطره هستیم.
وی اضافه کرد: فرض میکنیم اروپاییها در مناقشه هستهای قطعنامهای علیه ما دادند، بعد گفتند میخواهیم مکانیزم ماشه را فعال کنیم، اولاً فایده این برای آنها چیست؟ نوعی تهدید به تهاجم به تأسیسات هستهای ما را دستکم در صحنه بینالمللی خودشان مقبول میکند.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل ادامه داد: اروپاییها میخواهند بهنوعی به تهدید تأسیسات هستهای ایران مشروعیت دهند، به نظر من اروپاییها از وعده صادق ۳ ترس و وحشت دارند، چون نمیدانند ایران میخواهد چهکار کند، لذا دستبهدامن این تهدیدات میشوند که شاید موجب کوتاهآمدن ایران شود و بتوان آن را مهار کرد و بگویند اگر میزنی، یواشتر بزن و این اولین فایده آن است، یعنی اگر بزنی ما تجهیزات هستهای را میزنیم، مرحله بعد این است که مسئله هستهای بهانه است.
لاریجانی تصریح کرد: اگر اروپاییها فکر میکنند که ما ظرف ۴۸ ساعت میتوانیم توان نظامی و هستهای پیدا کنیم، فکر بدی نکردهاند، ما میتونیم این زمان را به ۲۴ ساعت برسانیم، این توانمندی بازدارنده است.
وی اضافه کرد: اگر آنها فکر میکنند که ما در یک بنبستی هستیم، سخت در اشتباه هستند، ما دوست نداریم توانمندیهای هستهایمان به این سمت سوق پیدا کند، البته کشیده هم نخواهد شد.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل با بیان اینکه توانمندی هستهای ما نه قابلمعامله و نه قابل اسنپبک است و نه اینکه ما حاضریم از پیشروی در این زمینه دست برداریم، اظهار کرد: توانمندی هستهای ما باید روز بهروز نو شود و جلو هم برود، با زدن آن اتفاقی نمیافتد، این توانمندی را کسی به ما هدیه نداده است، بلکه خودمان به دست آوردهایم.
لاریجانی تأکید کرد: معتقدم اگر این تهدیدات راجعبه توانمندی هستهایمان جدی شود، حتماً بدانند که درباره سیاستهای بازدارنده هستهای خود، تجدید نظر خواهیم کرد، ما ملت دست بستهای نیستیم و تفکرات ما هم بنبست ندارد.
وی اضافه کرد: موضعی که مقام معظم رهبری در مورد سلاح اتمی دارند، از افتخارات اسلام است، یعنی جنگ ما مثل جنگ اینها نیست، در اسلام جنگ هم قواعد خودش را دارد، در اسلام شما نمیتوانید زن و بچه و مردم بیگناه را بکشید، این یک موضع فقهی بسیار اصولی در فقه شیعه و فقه اسلامی است.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل با بیان اینکه موضع رهبری در امر سلاح هستهای و سلاحهای کشتارجمعی، از افتخارات اسلام و جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: ما پای این همیشه ایستادهایم و افتخار هم میکنیم، اما معنای آن این نیست که آنها فکر کنند ما در بازدارندگی دستبسته هستیم، یعنی هر غلطی خواستند بکنند، ما فقط تماشا میکنیم.
لاریجانی ادامه داد: پروژه تشکیل کشور به اصطلاح یهودی به عنوان اسرائیل، پروژه است، اینجور نیست که مردم یک کشوری آمدند و جمعیتی در یک جایی بودند که اسم عوض کردند، مثلاً ما اسلوانی و گرجستان را هم داریم که نبودهاند و بعد تشکیل شدهاند، در اینجا یک باندی را آوردند و مردم ساکن را بیرون کردند و دارند میکنند، چرا این پروژه دارد انجام میشود و ۷۰ سال است که دارند این کار را میکنند؟، بایدن به خوبی زمانی که در کنگره بود گفت اگر تأسیس هم نشده بود، ما میبایست برای منافع خودمان آن را تأسیس کنیم.
وی با بیان اینکه تشکیل پروژه رژیم صهیونیستی و راهاندازی آن به ما مربوط است، اظهار کرد: این به خاطر سیطره بر منابع غرب آسیاست، خیلی روشن است، در زمان طاغوت ایران یکی از پایگاههای اصلی همینها بود، یعنی در منطقه بقیه حاشیه بودند، انقلاب اسلامی آمد این را به هم زد و گفت ما میخواهیم مستقل باشیم و نمیخواهیم گاو شیری منطقه و تحت سلطه اینها باشیم، دعوا از روز اول استقلال ما شروع شد، بنابراین بحث این رژیم این است که من باید اینجا باشم، زمینه سلطه آمریکا و انگلیس و غرب بر ایران و منابع و امکانات ایران و پیشرفت آن را تضمین کنم.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل گفت: پیشرفت ایران خیلی مهم است، ببینید پیشرفت مسئلهای است، اینکه بعضی میگویند ما باید در نظام بینالمللی اقتصاد دنیا مندرج شویم، معنایش این است که آنها تقسیمبندی کردهاند و گفتهاند که عدهای از امکانات صنعتی پیشرفت مال بقیه است، یک عده دیگر را به شما میدهیم، مثلا شما کفشهای خوب بسازید و پیرهن خوب تولید کنید، اما اگر به صنایع حساس هستهای رسیدید، این حد شما نیست، به صنایع هوایی رسیدید، برد موشکهایتان نمیتواند از ۱۵۰ کیلومتر بیشتر باشد، ما حد نداریم، اولین پاسخ ما این است که کسی حق ندارد برای مردم ایران حد تعیین کند، تا کره مریخ هم که باشد ما باید پیشرفت پیدا کنیم.
وی ادامه داد: محور مقاومت به توفیقاتش یک کمربند امنیتی بسیار وسیع برای منافع ملی ما ایجاد کرده است.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل تصریح کرد: ما باید از آمریکا، انگلیس و فرانسه برحذر باشیم، اینها آدم های خیلی خطرناکی هستند، بنابراین مسئله سیاستهای ما و مخالفت با رژیم صهیونیستی، مسئلهای کاملا مربوط به رفع سیطره بر خودمان است.
لاریجانی با طرح این سؤال که آیا استقلال ما امنیت ملی ما نیست؟، گفت: این بزرگترین ناموس ملت ماست، بنابراین اینکه مثلاً بعضیها میگویند منطقه به ما چه، راست میگویند، به آنها چه.
در اصل ما الآن رفتیم در داخل آمریکا و گفتیم فلان کار را بکن و فلان کار را نکن؟ اینها این همه فرسنگها آمدهاند و بر ما مدعی سیطره هستند، تازه میگویند شما چرا در امور دیگران دخالت میکنید.ما داریم از منافع خودمان دفاع میکنیم.
وی افزود: اخیراً مصاحبه تلویزیونی یکی از مسئولین عالیرتبه یمن را با بیبیسی عربی میدیدم، خبرنگار پرسید شما این همه با فلسطین فاصله دارید، چرا دخالت میکنید؟ او خیلی قشنگ پاسخ داد و گفت که آقایان سیاستمداران که در واشنگتن تشریف دارند و بعضی در پاریس هستند، اینها چرا به این قضایا ارتباط دارند؟ بنابراین مسئله خیلی مهمی است و آن سیطره بر کشورها و منابع ما است و ما از خودمان دفاع میکنیم.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل اضافه کرد: اولین دستاورد سیاست ایران یک دفاع جانانه و حفاظت دقیق از منافع ملی است که استقلال ما در رأس آن قرار دارد، اصلا آقایی هزینه دارد.
وی افزود: بعد از چندین قرن وابسته بودن، این آقایی هزینه دارد و الحمدالله از این آزمایش هم خوب بیرون آمدیم، بنابراین چالش دارد، پاسخ دوم این است که به نظر من درگیری وسیع نظامی با ایران احتمالش خیلی کم است، نمیگویم ما خوشخیال باشیم، طبق چرتکه محاسباتی خودم فکر نمیکنم کسی در منطقه باشد، یا حتی کشورهایی که در منطقه نیستند دوست داشته باشند با ایران وارد یک درگیری وسیع شوند.
تحلیلگر ارشد مشائل بینالملل تأکید کرد: ایران کشور کوچکی نیست، ایران توانمندیهایش وسیع است، اینکه بعضی مثلاً بگویند، در ظرف دو دقیقه مثلاً سیستم ما به هم میریزد و یا مثلا پایگاهی را با موشک زدند، تبلیغات است، ممکن است هر کشوری تعرض به ما را شروع کند، اما نمیتواند به نتیجه برساند، ما نشون دادیم که تعرض پاسخ دارد.
لاریجانی افزود: این بیان مقام معظم رهبری است که فرمودند دوران بزن در تمام شد، یک استراتژی است، یعنی کسی به ما تعرض کند، ما این جسارت و شجاعت را داریم که پاسخ مناسب دهیم و نشان هم دادیم.
بعضی میگویند چرا پاسخ بعدی را نمیدهیم، دو دسته این را میگویند، یک دسته دوستان انقلابی هستند که حرصشان بالا آمده و میگویند صهیونیستها پر رو شدهاند و چرا جوابشان را نمیدهید، این به نوعی عدم صبر مشفقانه است، عدهای هم خودِ آنها هستند و میگویند که ما بیچاره شدیم، کی میزنید، این هم نوعی از سیستم اداره کشور ما است که خیلی عاقلانه است.
وی ادامه داد: به نظر من حمله نظامی به مراکز حساس ما احتمال بالایی ندارد، حمله به تأسیسات هستهای هم برایش بسیار خطرناک است، بنابراین ما شوخی هم نداریم و کار خواهیم کرد، اما در مورد قسمتهای منابع نفتی ما، اینجا هم ما یک معادله دقیق را اعلام کردیم، از تنگه هرمز، یا نفت ما عبور میکند و یا نفت هیچکس عبور نمیکند، این معادله خیلی معادله دقیقی است و دشمن میداند که این کار برای ما مثل آب خوردن است و این کار برای ما مشکل ندارد، کشورهای منطقه خلیج فارس هم اصلاً دوست ندارند این اتفاق بیفتد، بنابراین با این محاسبات میخواهم بگویم که حمله به تجهیزات اتمی و به منابع انرژی ما محتمل نیست.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل اظهار کرد: پروژه صهیونیستی چقدر منفعت برای آمریکا دارد؟، اگر ضررش بالاتر از منفعتش از لحاظ دلار بود، فکر میکنید که غربیها با این یهودیها چهکار میکنند؟ عین رفتار غرب را میکنند، اتفاقاً در ادبیاتی که من اخیراً حدود هفت، هشت تا مقاله مهم از سران بزرگ صهیونیستها در آمریکا خواندم، میگویند که ما نهایتاً باید از حکومت ترامپ بترسیم، چرا باید بترسیم؟، به خاطر اینکه خرج پیشبرد این پروژه شکست خورده، بسیار بالاست، با آدمی که چرتکه میاندازد، معتقد است خرجش بالاست و میگوید ولش کن و بگذار مردم فلسطین کار خودشان را بکنند.
لاریجانی افزود: در مورد چین استراتژی ترامپ این است که دندان نشان دهد، اما در کار اقتصادی با همدیگر رقابت و دعوا کنند، جرئت حمله به چین را ندارد و چینیها هم حال درگیری با آن را ندارند.
وی افزود: در موضوع اوکراین و روسیه هم ظاهراً حاضر است که به روسیه امتیاز دهد، دفعه پیش هم که آمده بود، وقتی از او پرسیدند، گفت من این را تجاوز نمیدانم، یعنی در زمان من که نبوده و من مسئولش نیستم، به نظرم ترامپ میخواهد به طریقی با روسیه کنار بیاید و از بخشهای روسیزبان صرف نظر میکند.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل اظهار کرد: اوکراین میتوانست بزرگترین کشور اروپا باشد، اروپا اصلا دوست نداشت اوکراین باشد، اصلا یک کشوری به این بزرگی برای چه در اروپا باشد.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: طرح ترامپ برای فلسطین اشغالی، تک کشوری است، این طرح هرگز عملیاتی نمیشود و بسیار بد است.
انتهای پیام/
وی ادامه داد: رکورد ایران به جمهوری اسلامی، رکورد برجستهای است، بنابراین این ژست تعاملی ایران، ژست مثبتی است، اما آنها چه چیزی میخواستند از این ژست دریافت کنند؟ اگر مقصودشان این بود که ایران باید سیاستهای سازنده خودش در منطقه و در داخل کشور را پیش نبرد و رها کند، تقریباً انتظار بیخودی داشتند.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل با بیان اینکه انتخابات ما یک افتخار بزرگی برای کسانی که در دنیا دنبال دموکراسی هستند، است، گفت: من فکر نمیکنم دموکراسی در دنیای غرب خیلی مشتری داشته باشد، ولی اگر دموکراسی شعاری است، در کل منطقه غرب آسیا دموکراسی به این قوت وجود ندارد. همه دیدند که رقابت بسیار معناداری در ایران وجود دارد.
لاریجانی ادامه داد: بحثهای راجعبه تحریم ایران و یا تحریم بنادر ایران یا حتی در شورای حکام، مثلاً پیشنویسی را مطرح کنند، بوده است، اینها روندی است که ناشی از ادامه سیاستهای غلط سابقشان است.
وی همچنین با اشاره به سفر اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران نیز، گفت: اخیراً آقای گروسی به ایران آمد، او چهره مثبت و با اعتمادی نیست، کارنامهاش خیلی بد است، هیچوقت یک چهره فنی نبوده و خصومتش علیه ایران هم تقریباً رکورد خیلی خوب و کارنامه بدی دارد؛ البته مواضع آقای اسلامی در قبال رفتار آنها، مواضع بسیار درستی بود، اینها عملاً دارند پیشنویسی علیه ایران در آژانس را تدوین میکنند، شانس اینکه قطعنامه علیه ما باشد، کم نیست، البته این قطعنامهها جدید هم نیست.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل ادامه داد: گروسی احتمالاً به ایران آمده که نوعی مشروعیت و مقبولیتی به موضع خصمانه آژانس بدهد، این کار که با پرچمداری اروپاییهاست، خیلی غیرقابلقبول است، اینکه مثلاً اروپاییها زمزمه کردهاند میخواهند بنادر ایران را تحریم کنند، بهنوعی عملاً سیستم ماشه را میخواهند تحریک کنند که فعال شود. لاریجانی با بیان اینکه اروپاییها اگر فکر میکنند جمهوری اسلامی ایران سیاستهای اصلی خودش در منطقه و سیاست خارجیاش را با این حرفها تغییر میدهد، خیلی اشتباه میکنند، گفت: سیاستهای ما در منطقه سیاست بسیار معقولی است، ما طرفدار مقاومت در مقابل سیطره هستیم.
وی اضافه کرد: فرض میکنیم اروپاییها در مناقشه هستهای قطعنامهای علیه ما دادند، بعد گفتند میخواهیم مکانیزم ماشه را فعال کنیم، اولاً فایده این برای آنها چیست؟ نوعی تهدید به تهاجم به تأسیسات هستهای ما را دستکم در صحنه بینالمللی خودشان مقبول میکند.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل ادامه داد: اروپاییها میخواهند بهنوعی به تهدید تأسیسات هستهای ایران مشروعیت دهند، به نظر من اروپاییها از وعده صادق ۳ ترس و وحشت دارند، چون نمیدانند ایران میخواهد چهکار کند، لذا دستبهدامن این تهدیدات میشوند که شاید موجب کوتاهآمدن ایران شود و بتوان آن را مهار کرد و بگویند اگر میزنی، یواشتر بزن و این اولین فایده آن است، یعنی اگر بزنی ما تجهیزات هستهای را میزنیم، مرحله بعد این است که مسئله هستهای بهانه است.
لاریجانی تصریح کرد: اگر اروپاییها فکر میکنند که ما ظرف ۴۸ ساعت میتوانیم توان نظامی و هستهای پیدا کنیم، فکر بدی نکردهاند، ما میتونیم این زمان را به ۲۴ ساعت برسانیم، این توانمندی بازدارنده است.
وی اضافه کرد: اگر آنها فکر میکنند که ما در یک بنبستی هستیم، سخت در اشتباه هستند، ما دوست نداریم توانمندیهای هستهایمان به این سمت سوق پیدا کند، البته کشیده هم نخواهد شد.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل با بیان اینکه توانمندی هستهای ما نه قابلمعامله و نه قابل اسنپبک است و نه اینکه ما حاضریم از پیشروی در این زمینه دست برداریم، اظهار کرد: توانمندی هستهای ما باید روز بهروز نو شود و جلو هم برود، با زدن آن اتفاقی نمیافتد، این توانمندی را کسی به ما هدیه نداده است، بلکه خودمان به دست آوردهایم.
لاریجانی تأکید کرد: معتقدم اگر این تهدیدات راجعبه توانمندی هستهایمان جدی شود، حتماً بدانند که درباره سیاستهای بازدارنده هستهای خود، تجدید نظر خواهیم کرد، ما ملت دست بستهای نیستیم و تفکرات ما هم بنبست ندارد.
وی اضافه کرد: موضعی که مقام معظم رهبری در مورد سلاح اتمی دارند، از افتخارات اسلام است، یعنی جنگ ما مثل جنگ اینها نیست، در اسلام جنگ هم قواعد خودش را دارد، در اسلام شما نمیتوانید زن و بچه و مردم بیگناه را بکشید، این یک موضع فقهی بسیار اصولی در فقه شیعه و فقه اسلامی است.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل با بیان اینکه موضع رهبری در امر سلاح هستهای و سلاحهای کشتارجمعی، از افتخارات اسلام و جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: ما پای این همیشه ایستادهایم و افتخار هم میکنیم، اما معنای آن این نیست که آنها فکر کنند ما در بازدارندگی دستبسته هستیم، یعنی هر غلطی خواستند بکنند، ما فقط تماشا میکنیم.
لاریجانی ادامه داد: پروژه تشکیل کشور به اصطلاح یهودی به عنوان اسرائیل، پروژه است، اینجور نیست که مردم یک کشوری آمدند و جمعیتی در یک جایی بودند که اسم عوض کردند، مثلاً ما اسلوانی و گرجستان را هم داریم که نبودهاند و بعد تشکیل شدهاند، در اینجا یک باندی را آوردند و مردم ساکن را بیرون کردند و دارند میکنند، چرا این پروژه دارد انجام میشود و ۷۰ سال است که دارند این کار را میکنند؟، بایدن به خوبی زمانی که در کنگره بود گفت اگر تأسیس هم نشده بود، ما میبایست برای منافع خودمان آن را تأسیس کنیم.
وی با بیان اینکه تشکیل پروژه رژیم صهیونیستی و راهاندازی آن به ما مربوط است، اظهار کرد: این به خاطر سیطره بر منابع غرب آسیاست، خیلی روشن است، در زمان طاغوت ایران یکی از پایگاههای اصلی همینها بود، یعنی در منطقه بقیه حاشیه بودند، انقلاب اسلامی آمد این را به هم زد و گفت ما میخواهیم مستقل باشیم و نمیخواهیم گاو شیری منطقه و تحت سلطه اینها باشیم، دعوا از روز اول استقلال ما شروع شد، بنابراین بحث این رژیم این است که من باید اینجا باشم، زمینه سلطه آمریکا و انگلیس و غرب بر ایران و منابع و امکانات ایران و پیشرفت آن را تضمین کنم.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل گفت: پیشرفت ایران خیلی مهم است، ببینید پیشرفت مسئلهای است، اینکه بعضی میگویند ما باید در نظام بینالمللی اقتصاد دنیا مندرج شویم، معنایش این است که آنها تقسیمبندی کردهاند و گفتهاند که عدهای از امکانات صنعتی پیشرفت مال بقیه است، یک عده دیگر را به شما میدهیم، مثلا شما کفشهای خوب بسازید و پیرهن خوب تولید کنید، اما اگر به صنایع حساس هستهای رسیدید، این حد شما نیست، به صنایع هوایی رسیدید، برد موشکهایتان نمیتواند از ۱۵۰ کیلومتر بیشتر باشد، ما حد نداریم، اولین پاسخ ما این است که کسی حق ندارد برای مردم ایران حد تعیین کند، تا کره مریخ هم که باشد ما باید پیشرفت پیدا کنیم.
وی ادامه داد: محور مقاومت به توفیقاتش یک کمربند امنیتی بسیار وسیع برای منافع ملی ما ایجاد کرده است.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل تصریح کرد: ما باید از آمریکا، انگلیس و فرانسه برحذر باشیم، اینها آدم های خیلی خطرناکی هستند، بنابراین مسئله سیاستهای ما و مخالفت با رژیم صهیونیستی، مسئلهای کاملا مربوط به رفع سیطره بر خودمان است.
لاریجانی با طرح این سؤال که آیا استقلال ما امنیت ملی ما نیست؟، گفت: این بزرگترین ناموس ملت ماست، بنابراین اینکه مثلاً بعضیها میگویند منطقه به ما چه، راست میگویند، به آنها چه.
در اصل ما الآن رفتیم در داخل آمریکا و گفتیم فلان کار را بکن و فلان کار را نکن؟ اینها این همه فرسنگها آمدهاند و بر ما مدعی سیطره هستند، تازه میگویند شما چرا در امور دیگران دخالت میکنید.ما داریم از منافع خودمان دفاع میکنیم.
وی افزود: اخیراً مصاحبه تلویزیونی یکی از مسئولین عالیرتبه یمن را با بیبیسی عربی میدیدم، خبرنگار پرسید شما این همه با فلسطین فاصله دارید، چرا دخالت میکنید؟ او خیلی قشنگ پاسخ داد و گفت که آقایان سیاستمداران که در واشنگتن تشریف دارند و بعضی در پاریس هستند، اینها چرا به این قضایا ارتباط دارند؟ بنابراین مسئله خیلی مهمی است و آن سیطره بر کشورها و منابع ما است و ما از خودمان دفاع میکنیم.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل اضافه کرد: اولین دستاورد سیاست ایران یک دفاع جانانه و حفاظت دقیق از منافع ملی است که استقلال ما در رأس آن قرار دارد، اصلا آقایی هزینه دارد.
وی افزود: بعد از چندین قرن وابسته بودن، این آقایی هزینه دارد و الحمدالله از این آزمایش هم خوب بیرون آمدیم، بنابراین چالش دارد، پاسخ دوم این است که به نظر من درگیری وسیع نظامی با ایران احتمالش خیلی کم است، نمیگویم ما خوشخیال باشیم، طبق چرتکه محاسباتی خودم فکر نمیکنم کسی در منطقه باشد، یا حتی کشورهایی که در منطقه نیستند دوست داشته باشند با ایران وارد یک درگیری وسیع شوند.
تحلیلگر ارشد مشائل بینالملل تأکید کرد: ایران کشور کوچکی نیست، ایران توانمندیهایش وسیع است، اینکه بعضی مثلاً بگویند، در ظرف دو دقیقه مثلاً سیستم ما به هم میریزد و یا مثلا پایگاهی را با موشک زدند، تبلیغات است، ممکن است هر کشوری تعرض به ما را شروع کند، اما نمیتواند به نتیجه برساند، ما نشون دادیم که تعرض پاسخ دارد.
لاریجانی افزود: این بیان مقام معظم رهبری است که فرمودند دوران بزن در تمام شد، یک استراتژی است، یعنی کسی به ما تعرض کند، ما این جسارت و شجاعت را داریم که پاسخ مناسب دهیم و نشان هم دادیم.
بعضی میگویند چرا پاسخ بعدی را نمیدهیم، دو دسته این را میگویند، یک دسته دوستان انقلابی هستند که حرصشان بالا آمده و میگویند صهیونیستها پر رو شدهاند و چرا جوابشان را نمیدهید، این به نوعی عدم صبر مشفقانه است، عدهای هم خودِ آنها هستند و میگویند که ما بیچاره شدیم، کی میزنید، این هم نوعی از سیستم اداره کشور ما است که خیلی عاقلانه است.
وی ادامه داد: به نظر من حمله نظامی به مراکز حساس ما احتمال بالایی ندارد، حمله به تأسیسات هستهای هم برایش بسیار خطرناک است، بنابراین ما شوخی هم نداریم و کار خواهیم کرد، اما در مورد قسمتهای منابع نفتی ما، اینجا هم ما یک معادله دقیق را اعلام کردیم، از تنگه هرمز، یا نفت ما عبور میکند و یا نفت هیچکس عبور نمیکند، این معادله خیلی معادله دقیقی است و دشمن میداند که این کار برای ما مثل آب خوردن است و این کار برای ما مشکل ندارد، کشورهای منطقه خلیج فارس هم اصلاً دوست ندارند این اتفاق بیفتد، بنابراین با این محاسبات میخواهم بگویم که حمله به تجهیزات اتمی و به منابع انرژی ما محتمل نیست.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل اظهار کرد: پروژه صهیونیستی چقدر منفعت برای آمریکا دارد؟، اگر ضررش بالاتر از منفعتش از لحاظ دلار بود، فکر میکنید که غربیها با این یهودیها چهکار میکنند؟ عین رفتار غرب را میکنند، اتفاقاً در ادبیاتی که من اخیراً حدود هفت، هشت تا مقاله مهم از سران بزرگ صهیونیستها در آمریکا خواندم، میگویند که ما نهایتاً باید از حکومت ترامپ بترسیم، چرا باید بترسیم؟، به خاطر اینکه خرج پیشبرد این پروژه شکست خورده، بسیار بالاست، با آدمی که چرتکه میاندازد، معتقد است خرجش بالاست و میگوید ولش کن و بگذار مردم فلسطین کار خودشان را بکنند.
لاریجانی افزود: در مورد چین استراتژی ترامپ این است که دندان نشان دهد، اما در کار اقتصادی با همدیگر رقابت و دعوا کنند، جرئت حمله به چین را ندارد و چینیها هم حال درگیری با آن را ندارند.
وی افزود: در موضوع اوکراین و روسیه هم ظاهراً حاضر است که به روسیه امتیاز دهد، دفعه پیش هم که آمده بود، وقتی از او پرسیدند، گفت من این را تجاوز نمیدانم، یعنی در زمان من که نبوده و من مسئولش نیستم، به نظرم ترامپ میخواهد به طریقی با روسیه کنار بیاید و از بخشهای روسیزبان صرف نظر میکند.
تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل اظهار کرد: اوکراین میتوانست بزرگترین کشور اروپا باشد، اروپا اصلا دوست نداشت اوکراین باشد، اصلا یک کشوری به این بزرگی برای چه در اروپا باشد.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: طرح ترامپ برای فلسطین اشغالی، تک کشوری است، این طرح هرگز عملیاتی نمیشود و بسیار بد است.
انتهای پیام/