سازمان بینالمللی دفاع از حقوق شیعیان گزارش ماهانه خود را که دوره زمانی یکم ماه می تا ۱یکم ماه ژوئن ۲۰۲۵ را منتشر کرد.
این گزارش برجستهترین موارد نقض حقوق شیعیان در تعدادی از کشورها، چه از سوی رژیمهای حاکم و چه از سوی گروههای افراطی، را بررسی کرد. این گزارش به منابع میدانی خصوصی و عمومی، از جمله فعالان حقوق بشر محلی، متکی است.
افغانستان
ولایت میدان وردک شاهد حمله مسلحانه به روستای صفد سنگ در شهرستان بهسود بود که توسط عناصر طالبان با مشارکت شبه نظامیان بادیه نشین انجام شد. مهاجمان تحت نظارت هاشم حذیفه، والی طالبان به خانههای ساکنان شیعه حمله کردند و به غارت و شکنجه پرداختند. این عملیات به عنوان بخشی از یک کمپین با هدف جابجایی اجباری و تغییر جمعیتی آنان انجام شده است و سازمانهای حقوق بشر محلی آن را نوعی پاکسازی قومی علیه هزارههای شیعه دانستند.
پاکستان
در حمله تروریستی در کویته، پس از پرتاب نارنجک دستی توسط یک فرد افراطی به سمت ی تجمع طرفداران ارتش، یک نفر کشته و ده نفر دیگر زخمی شدند. در کراچی، مقامات منطقه بهاریه نمادها و بنرهای حسینی را از خانههای شیعیان جمع کردند و تهدید کردند که آب و برق کسانی را که از این تصمیم سرپیچی کنند، قطع خواهند کرد و این اقدامی است که نقض آشکار آزادی مذهبی به شمار میرود.
بحرین
مقامات آل خلیفه همچنان به اعمال محدودیتهایی برای نماز جمعه شهروندان شیعه ادامه دادند و با محاصره مسجد امام صادق (ع) در شهر الدراز توسط نیروهای امنیتی، آنها را برای سی و چهارمین هفته متوالی از اقامه نماز در این مسجد منع کردند.
لبنان
جنگندههای رژیم صهیونیستی حملات هوایی گستردهای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان، به ویژه حومه شهر نبطیه الفوقا، آغاز کردند. بیش از ۱۵ حمله هوایی باعث خسارات مالی و ایجاد وحشت در میان غیرنظامیان، به ویژه در منطقه نبطیه که جمعیت شیعه زیادی دارد، شد.
سوریه
در طول ماه می، عرصه سوریه شاهد تشدید مداوم درگیریهای نظامی، به ویژه در شمال سوریه بود، جایی که رژیم و متحدانش بمباران شهرها و شهرستانها را تشدید کردند و منجر به تلفات غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، و همچنین موج جدیدی از آوارگی شدند. دستگیریها و نقض حقوق غیرنظامیان در مناطق تحت کنترل رژیم ادامه یافت، در حالی که شرایط زندگی و انسانی همچنان رو به وخامت بود.
سازمان جهانی دفاع از حقوق شیعیان در پایان گزارش خود تاکید کرد که با وجود اطمینان از وقوع برخی موارد، به دلیل فقدان شواهد کافی از ذکر آنها خودداری کرده است.
این سازمان از جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری خواست تا مسئولیتهای خود را بر عهده بگیرند و برای توقف این تخلفات و تضمین امنیت و کرامت اقلیتهای شیعه در سراسر جهان، به آنها فشار بیاورند.