حکم طلاق از نظر اسلام چیست؟ (آیات قرآن و حوادیث)
کد خبر: ١٦٦٢٧٧ تاریخ انتشار: ١٨ اسفند ١٤٠٣ - ١١:٢٥
صفحه نخست » آخرین اخبار
حکم طلاق از نظر اسلام چیست؟ (آیات قرآن و حوادیث)

 

حکم طلاق از نظر اسلام

طلاق در اسلام عملی مشروع و جایز است، اما به شدت منفور و ناپسند به شمار می‌آید. طلاق باید با رعایت شرایطی همچون حضور دو شاهد عاقل و بالغ، پاکی زن از حیض و نفاس، و خواندن صیغه مخصوص به زبان عربی انجام شود. انواع طلاق شامل طلاق رجعی و طلاق بائن هستند که در طلاق رجعی مرد می‌تواند در مدت عده به زن رجوع کند و در طلاق بائن این امکان وجود ندارد مگر با عقد جدید. اسلام توصیه می‌کند تا حد امکان از طلاق جلوگیری شود و تلاش‌های فراوانی برای آشتی و اصلاح روابط زوجین صورت گیرد. در این مقاله به صورت کامل در رابطه با حکم طلاق از نظر اسلام به شما میگوییم.

مراحل طلاق در قرآن کریم و اسلام چیست؟

1.    بررسی تلاش‌های آشتی و مصالحه

2.     حضور دو شاهد عادل

3.    پاکی زن از حیض و نفاس

4.    خواندن صیغه طلاق

5.    تعیین نوع طلاق

6.    ثبت طلاق

7.    رعایت عده زن

8.     پرداخت حقوق مالی زن

9.     پیگیری حقوق قانونی و اسلامی

برای اطمینان از دریافت کامل حقوق اسلامی خود پس از طلاق چکار کنیم؟

1- مشاوره با وکیل مسلمان و خداشناس:

توصیه می‌شود که برای اطمینان از دریافت حقوق اسلامی خود و آگاهی از حکم طلاق از نظر اسلام، با یک وکیل مسلمان و خداشناس مشورت کنید.

2- شرکت در جلسات مشاوره:

به نقل از صابرنیوز ، یکی از مراحل قانونی طلاق، شرکت در جلسات مشاوره است. این جلسات می‌تواند به زوجین کمک کند تا به توافق برسند.

3- مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق:

پس از دریافت حکم طلاق، مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ضروری است تا طلاق به صورت رسمی ثبت شود.

حق الوکاله وکیل طلاق در اسلام چگونه در نظر گرفته می‌شود؟

در اسلام، هزینه وکیل طلاق بر اساس توافق بین وکیل و موکل تعیین می‌شود. اما نکاتی که باید در نظر گرفته شود عبارتند از:

·    عدالت و انصاف: حق الوکاله باید منصفانه و متناسب با خدمات ارائه شده باشد.

·    شفافیت در قرارداد: قرارداد بین وکیل و موکل باید به صورت شفاف و مشخص تنظیم شود تا هیچ‌گونه ابهامی وجود نداشته باشد.

·    رعایت اصول اسلامی: وکیل باید در تمام مراحل طلاق، اصول و قوانین اسلامی را رعایت کند و حق الوکاله‌ای که تعیین می‌شود نباید خارج از چارچوب‌های اسلامی باشد.

هزینه وکیل وکیل طلاق در ایران طبق عرف اسلامی است؟

در کشور ایران ، هزینه وکیل طلاق بر اساس مواردی همچون یک طرفه بودن و یا توافقی بودن طلاق در نظر گرفته میشود به طور مثال :

هزینه وکیل طلاق ، چه از طرف مرد باشد و چه از طرف زن و به صورت یک طرفه انجام شود، مبلغی بین 15 تا 40 میلیون تومان است.اما هزینه طلاق توافقی بین 7 تا 15 میلیون تومان می باشد.

اثبات خیانت مرد و زن در طلاق

خیانت مرد

در صورتاثبات خیانت مرد، زن می‌تواند درخواست طلاق کند. دادگاه با بررسی مدارک و شواهد، حکم لازم را صادر می‌کند. همچنین مرد موظف به پرداخت مهریه، نفقه و سایر حقوق زن می‌باشد. خیانت مرد به عنوان یکی از عوامل جدی در تصمیم‌گیری برای طلاق به شمار می‌آید و می‌تواند تأثیر زیادی بر روند حقوقی و مالی طلاق داشته باشد.

یکی از راه های اثبات خیانت مرد، اقرار در دادگاه می باشد ، دادگاه اقرار شفاهی و کتبی مرد را به عنوان یک ادله معتبر تلقی کرده و با این مدرک، روند قانونی پرونده به سرعت پیش می‌رود.

خیانت زن

در صورت اثبات خیانت زن، مرد می‌تواند درخواست طلاق دهد. دادگاه پس از بررسی شواهد و مدارک، حکم لازم را صادر می‌کند. در این صورت، حقوق مالی زن ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد و مهریه‌ای که در عقدنامه قید شده، با توجه به شرایط بررسی و تصمیم‌گیری می‌شود. خیانت زن نیز به عنوان یکی از عوامل مهم در تصمیم‌گیری برای طلاق در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند تأثیر زیادی بر روند حقوقی و مالی طلاق داشته باشد.

یکی از راه های اثبات خیانت زن ، علم قاضی پرونده می باشد، قاضی پس از بررسی پرونده، گرفتن پرینت مکالمات و پیامک‌ها و شنیدن اظهارات طرفین، نسبت به انجام شدن عمل مجرمانه زن تصمیم‌گیری می‌کند.

بررسی آیات و احادیث حکم طلاق از نظر اسلام

در ادامه مواردی که در رابطه با حکم طلاق از نظر اسلام برای شما نوشتیم، 15 حدیث و آیه قرآنی را آورده ایم که کمک بیشتری به آگاهی شما کند:

1.    قرآن کریم، سوره البقرة، آیه ۲۲۹: «الطَّلَاقُ مَرَّتَانِ فَإِمْسَاکٌ بِمَعْرُوفٍ أَوْ تَسْرِیحٌ بِإِحْسَانٍ...» (طلاق دو بار است، پس اگر پس از آن باز هم طلاق داد، یا باید به نیکی نگهدارد یا با احسان رها کند).

2.    قرآن کریم، سوره الطلاق، آیه ۱: «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَأَحْصُوا الْعِدَّةَ...» (ای پیامبر، زمانی که زنان را طلاق می‌دهید، در زمان عده طلاق دهید و عده را شمارش کنید...).

3.    حدیث نبوی: پیامبر اکرم (ص) فرمود: «مَا أَحَلَّ اللَّهُ شَيْئًا أَبْغَضَ إِلَيْهِ مِنَ الطَّلاَقِ» (هیچ چیز حلالی نیست که نزد خداوند مبغوض‌تر از طلاق باشد).

4.    حدیث نبوی: پیامبر اکرم (ص) فرمود: «تَزَوَّجُوا وَلَا تُطَلِّقُوا فَإِنَّ الطَّلَاقَ یَهْتَزُّ لَهُ الْعَرْشُ» (ازدواج کنید و طلاق ندهید؛ زیرا عرش الهی از طلاق لرزان می‌شود).

5.    حدیث نبوی: پیامبر اکرم (ص) فرمود: «إِذَا أَرَادَ اللَّهُ تَزْوِيجَ امْرَأَةٍ بِرَجُلٍ جَعَلَ فِي قَلْبِهِ مَحَبَّتَهَا وَفِي قَلْبِهَا مَحَبَّتَهُ» (هرگاه خداوند بخواهد زنی را به مردی تزویج کند، محبت او را در دل مرد و محبت مرد را در دل زن می‌اندازد).

6.    امام علی (ع): «أَبْغَضُ الْحَلَالِ إِلَى اللَّهِ الطَّلَاقُ» (مبغوض‌ترین حلال نزد خداوند طلاق است).

7.    امام صادق (ع): «مَا مِنْ شَيْءٍ أَحَلَّهُ اللَّهُ أَبْغَضُ إِلَيْهِ مِنَ الطَّلَاقِ» (هیچ چیز حلالی نیست که نزد خداوند مبغوض‌تر از طلاق باشد).

8.    امام باقر (ع): «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُحِبُّ الْبَيْتَ الَّذِي فِيهِ الْعُرْسُ وَ يُبْغِضُ الْبَيْتَ الَّذِي فِيهِ الطَّلَاقُ» (خداوند خانه‌ای را که در آن عروسی است دوست دارد و خانه‌ای را که در آن طلاق است مبغوض می‌شمارد).

9.    امام صادق (ع): «مَنْ طَلَّقَ امْرَأَتَهُ ثَلَاثًا فِي مَجْلِسٍ وَاحِدٍ فَقَدْ عَصَى اللَّهَ وَ رَسُولَهُ» (کسی که زنش را سه بار در یک مجلس طلاق دهد، خدا و پیامبرش را نافرمانی کرده است).

10.   امام کاظم (ع): «مَنْ طَلَّقَ مِنْ غَيْرِ سَبَبٍ فَقَدْ بَاءَ بِغَضَبِ اللَّهِ» (کسی که بی‌دلیل زنش را طلاق دهد، به غضب خداوند گرفتار می‌شود).

11.   امام رضا (ع): «إِذَا طَلَّقَ الرَّجُلُ امْرَأَتَهُ بَانَتْ مِنْهُ وَ لَا تَرْثِي لَهُ» (اگر مرد زنش را طلاق دهد، او از او جدا می‌شود و دیگر به او ارث نمی‌رسد).

12.   حدیث نبوی: پیامبر اکرم (ص) فرمود: «ثَلَاثَةٌ لَا تَنْظُرُ الْمَلَائِكَةُ فِي وُجُوهِهِمْ: الْعَاقُّ لِوَالِدَيْهِ، وَالْمَرْأَةُ الْمُتَبَرِّجَةُ، وَمَنْ طَلَّقَ زَوْجَتَهُ بِغَيْرِ سَبَبٍ» (سه نفر هستند که فرشتگان به چهره‌هایشان نگاه نمی‌کنند: کسی که به والدینش نافرمانی کند، زن بدحجاب، و کسی که بی‌دلیل زنش را طلاق دهد).

13.   حدیث نبوی: پیامبر اکرم (ص) فرمود: «مَا مِنْ شَيْءٍ يُبْغِضُهُ اللَّهُ أَكْثَرَ مِنَ الطَّلَاقِ» (هیچ چیزی نزد خداوند مبغوض‌تر از طلاق نیست).

14.   امام سجاد (ع): «مَنْ تَزَوَّجَ وَ لَمْ يَحْتَسِبِ الطَّلَاقَ فِي نِيَّتِهِ فَقَدْ أَحَبَّ أَنْ يُحِبَّهُ اللَّهُ» (کسی که ازدواج کند و نیت طلاق نداشته باشد، خداوند او را دوست دارد).

15.   امام حسین (ع): «إِذَا أَرَادَ الرَّجُلُ الطَّلَاقَ فَلْيَنْظُرْ فِي وَجْهِ زَوْجَتِهِ وَلْيَذْكُرِ الْحُبَّ وَالْمَوَدَّةَ الَّتِي كَانَتْ بَيْنَهُمَا» (هرگاه مردی بخواهد زنش را طلاق دهد، باید به چهره او نگاه کند و محبت و مودتی که بینشان بوده را به یاد آورد).

امیدواریم که محتوای حکم طلاق از نظر اسلام به تمام سوالات شما پاسخ داده باشد.





Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب


صفحه اصلی | ارتباط با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | لیست نظرات | درباره ما | نظرسنجی | RSS | ایمیل | نسخه موبایل
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه